MINDEN AMI SÁRKÁNY

Bevezető

Megérkezett Garric a Sárkány mester a Longford térre. Tőle tanulhatod meg, hogy nevelhetsz fel egydi Csata sárkányokat!

Mielőtt nekilátnál a tanulásnak bizonyosodj meg róla, hogy már teljesítetted a Brightwall Gates pályát normál nehézségi szinten. Amennyiben ez megvan, akkor megtalálod Garric-ot a városban, aki készen áll, hogy megossza veled a tudását!


Első fejezet: A Sárkány falu

A Sárkányok ragadozók és kíváncsi lények, ezért igénylik a gondoskodást és a segítségedet, hogy megerősödjenek. Ehhez különféle nyersanyagokra lesz szükséged, melyek begyűjthetők a faluból.
Ezért szükség lesz az épületek fejlesztésére is, hogy még több nyersanyagot tudjanak raktározni. Néhány nyersanyag további szerepe, hogy továbbfejleszhesd az épületeid, a maradék pedig a sárkányaidhoz kell.
Beszélj Garric-al, hogy eljuss a Sárkány faludba. Itt fogod megtalálni a szükséges épületeket amivel begyűjthed és raktározhatod a nyersanyagokat.
Nagyságrendileg ilyen a látkép:

Nos fókuszáljunk egy kicsit a legfontosabb épületre a Sárkány faluban: ez a Sárkány gondozó (Dragon Keep). Ez van középen. A Dragon Keep fejlesztése nagyon fontos, ez teszi elérhetővé az újabb épületeket, illetve a meglévők magasabb szintre fejlesztését, valamint a munkások számát az építéshez!
Beszéljünk kicsit a nyersanyagokról is. Az épületek feljesztéséhez nyersanyagra van szükség, melyek felhalmozhatók a faluban. Amikor a Sárkány falu nézetben vagy láthatod mennyi nyersanyagod van jobb felső sarokban.


Amint egy nyersanyag felé viszed az egered láthatod, hogy az adott nyersanyagból mennyi termelődik óránként, és mennyi a raktározási kapacitás.

Második fejezet: Épületek és Fejlesztések

Tekintsük át, hogy miképpen fejleszhetők a faluban lévő épületek.
Az épület beazonosításához húzzuk az egeret az épület felé.


Példánkban a Dragon Keep-et választottuk. A neve és a szintje is látszik. Ha rá is kattintunk, akkor előjön a fejlesztési ablak.

Az ablakban sok információt találunk. Látható a jelenlegi szint, mi érhető el a következő szintre való lépéssel, milyen és mennyi nyersanyag szükséges a fejlesztéshez, mennyi időt vesz igénybe a fejlesztés. Alternatívaként látható, hogy azonnali fejlesztés esetén mennyi gyémántunkba kerülne, ami nem kerül időbe.
Példánk szerint a Dragon Keep jelenleg 13-es szinten van. Egy új dragonite raktáros érhető el. A Dragon Keep fejlesztése 14-es szintre mennyi nyersanyagot igényel, valamint, hogy 6 nap alatt készül el. Amennyiben nem szeretnéd megvárni a 6 napot, akkor helyette 30,632 gyémántért azonnal elkészül.
Amikor rákattintasz az Upgrade gombra, akkor egy visszaszámláló jelenik meg, ami mutatja, hogy mennyi idő múlva készül el a fejlesztés. Így néz ki egy fejlesztés alatt álló épület:

Felgyorsítható a fejlesztés (gyorsító) Speed Up tárgyakkal. A gyorsító tárgy használatához kattins az épületre, amelyiken hamarabb szeretnéd befejezni a fejlesztést. Ez felhoz egy ablakot, ahol aktiválhatod a gyorsítódat.

Alternatívaként bármikor megnyomhatod a (Azonnal) Instant gombot, ami nagyobb szinten már jelentős mennyiségű gyémántot vehet igénybe.

Fontos megjegyzések:
• Egyszerre csak egy fejlesztés futhat egy időben! Ezért alaposan meg kell tervezni, hogy mikor mit szeretnénk fejleszteni.
• Néhány épület fejlesztés előtt szükséges más épületet is fejleszteni. Ezt mutatja is még mielőtt megpróbálod fejleszeni, hogy milyen szükségletek vannak előtte.

Harmadik fejezet: Sárkányok idézése

Nos, most már, hogy ismerjük az alpokat, nézzük miért is olyan fontosak ezek a sárkányaid számára

A sárkányok kezelése a Bestiáriumban (Bestiary) történik. Ez a gomb a jobb alsó sarokban található sárkány falu nézetben. Kattints a Bestiary ikonra, hogy megnyisd.

Mielőtt sárkányt szeretnél először meg kell idézned (summon). A példánk szerint Malachite és Shadowfury készen áll az idézésre, azaz van elegendő sárkány karom számára.

Hogyan lehet megidézni egy sárkányt? Ezüstre (Silver), lesz szükséged ami az Ezüst bányában (Silver Mine) bányászható, és természetesen karmokra (Claws).
Az idézéshez szükséges adatokat egy kattintással megtekinthetjük a Bestiary-n. Lássuk példának Shadowfury-t.

Összeségében 100 db Shadowfury Sárkány karomra (Dragon Claw) és 7.000.000 ezüstre lesz szükségünk.

Honnan szerezhetők a karmok?

Nézd meg a Battle Dragons részt a bolt (Shop), fizető eszköz (Currency) résznél található csata sárkányok (Battle Dragons) részen!
Az alapvetőbb sárkányokhoz itt lehet venni karmot, amit a dragon tokens factory-ba tudsz gyártani. Valamint elite eventen, fesztiválokon és challenge alatt szerezhetők.
Különböző karmokhoz különböző sárkány tokenekre (Dragon Tokens) van szükség, jelenleg már csak gyártani lehet, vagy a dragon refinery-be átalakítani
Amint egyszer már megvan az összes nyersanyag az idézéshez, nyisd meg a Bestiary-t és válaszd ki melyiket szeretnéd megidézni, ezt csak egyszer kell megtenni!
Az új sárkányod a Bestiary lista felső részére kerül, szintjétől függően!

Ha már egyszer megidézted a sárkányt, akkor a Bestiary-ban rákattintással megnézheted az adatait. Látható a beállítottsága (tank, támadó (attacker) vagy segítő (support)). Az elem típusát (elemental type), legmagasabb minőségi szint (max quality), legnagyobb elérhető szint (max level), és a többi szokásos érték.

Látszik, hogy Paladius egy tank, aki a villám (Light) elemét használja. Jelenleg Relic szinten van és Mythic-ig fejleszthető, és maximum 120-as szintre kerülhet.

Negyedik fejezet: Sárkányok képzése


Minden fajta sárkánynak van egydi képessége, ami a sárkány minőségbeli szintlépésekor újabbakkal bővül. Ezek a képességek képzésre szorulnak, hogy még erősebbek legyenek a sárkányaid.
Amikor a Bestiary nézetben vagy láthatod a sárkányod képességét, milyen új képességet szerezhet még, valamint milyen szinten van az adott képessége.

A kép alapján az alap minőségű (common quality) Flamewing Tűz pajzs (Fire Shield) képességel rendelkezik, további képességek érhetők el, ha Flamewing szintet lép Fine, Superior, vagy Epic minőségre.
Ahhoz hogy növeld a sárkányod képességének szintjét (Training Scrolls) tekercsre van szükséged, melyet a könyvtárban (Scroll Library) tudsz előállítani a sárkány faludban, ha van elég ezüstöd.
Amint elkészült a tekercsed, csak kattints a sárkányodra a Train részen található train vagy train max gombra.

Ötödik fejezet: A sárkányok etetése

A sárkányok imádják a halakat. Ezért nem szorul különösebb magyarázatra, hogy mivel kell őket etetni, ahhoz megerősödjenek.
Halat a halászatból (Fishery) szerezhetsz, és raktározhatod őket a hal raktárban (Fish Storage).


Az első hal amit elész az a fantail. Ha eteted a sárkényt a fantail 50 XP ad a fejlettségi szintjéhez.

A halászat (Fishery) fejlesztése több halat és tapasztalati pont biztosít a sárkányaid számára.

Megnézheted, hogy hány darab és milyen fajta halad van, ha a hal raktárra (Fish Storage) kattintasz.

Hatodik fejezet: A sárkányok szint lépése (Evolving)


Amint a sárkányod evett eleget és eléri az adott minőségében a maximum szintet, felkészültek a minőségbeli szint lépésre. Ezzel a szint lépéssel magasbb számszerű szintre kerülhetnek és új képességek is elérhetővé válnak számukra, valamint nő az erejük is.
A szint lépésehez válaszd ki a max szinten lévő sárkányodat a Bestiary-ba, kattints az Evolve gombra. Szükséged lesz ehhez a karmokra és az ezüstre.

Amint megvan a szükséges alapanyagod kattints az Evolve gombra, így már egy magasabb szintre kerül a sárkányod.

És ne feled megnézi milyen új képességei lettek!

Hetedik fejezet: A sárkányok hadba állítása (Conjuring)


Amint a sárkányod felkészült a csatára, eljön az ideje, hogy veled együtt harcoljon. Ehez meg kell idézned a csatán belül a (Conjure) fülön.

Kattints a Conjure-ra így előtűnik melyik sárkányok közül választhatsz, és egyet csatába is küldhetsz.

Ezután a sárkányod a te oldaladon áll hadba az ellenségek ellen.


Pár megjegyzés a sárkányok használatáról:
• A sárkányoknak saját akaratuk van, ezért automatikusan elkezdenek támadni, tehát nem kell irányítani őket csata közben.
• Egy időben csak egy aktív sárkány lehet a csatatéren. Ha mégis meggondolod magad csataközben, akkor lehívhatsz hejette másikat.
• A sárkányok a pálya végéig veled maradnak, vagy amig le nem győzik őket az ellenséges erők.
• A sárkányoknak pihenésre van szükségük a csaták között, ezért van egy várakozási idő, míg újra hadrafoghatók!

Nyolcadik fejezet: Sárkányok háborúja (Dragon Raiding)


A razziák korábban kitűnő módja volt nyersanyag szerzésének, de most már csak Raid Medal-okkat szerezhetsz. A sárkányadiat a razziákhoz a sárkány faludban a Raid ikonra kattintva indíthatod, jobb lent.

Ez felhozza a Raid ablakot. A razziák Raid Eneriába kerülnek, melyek regenerálódnak idővel, valamin ezüstre van még szükség.

A Raid indításához válaszd ki mely sárkányokat akarod harcba küldeni. Ők kerülnek a támadóid ("Your Attackers") részre.

A razzia során vannak első és hátsó sorok, amibe te rendezheted el, hogy melyik sárkány hova kerüljön. Többnyire a tankokat kell az elős sorba rakni, a support és attakerek mehetnek a második sorba.

Amint elrendeztél minden kattints az csata keresésére (Find Match) gomb, hogy találj ellenfelet a razziához.
Mielőtt a csata mellett döntenél megnézheted a jobb oldalon az ellenfél adatait.
Jelenlegi ellenfelünknek van 389 Raid Medálja. Védelmében 5db sárkányt rakott, a képen látható leosztás szerint. Ha megnyerjük a Raid-et, akkor 30 Raid medált szerezhetünk. Amennyiben vesztenénk, akkor viszont 20 Raid medált vesztünk.

Ha harcolni szeretnél kattints a támadás (Attack) gombra és levonódik a Raid energiád és kezdőtik a harc. Ha nem, akkor némi ezüst elköltése mellett találhatsz másik ellenfelet a next match gombbal.
A sárkányaid saját maguk vívják meg a csatát. Ha nyernek gazdagabb leszel némi medállal. Ha vesztenek, akkor csökkennek a Raid medáljaid száma.

Kilencedik fejezet: Ha egyszer minden a helyére kerül

Ha már mindent maximalizálunk, vagyis sárkányunk mythic minőségű lesz és lv 120-as, akkor elég komoly segédünk lesz.

Ezek után már csak a képességeit kell kimaxolnunk, jobb oldalon látható max értékeink legyenek.

Hasznossági sorrendben célszerű először a gold farmolós sárkányokat maxolni, de mivel elég hatékonyak a sárkányok eventen és tournamenten, ezért célszerű 1-2 tankot is felhúzni.

Tizedik fejezet: A sárkány falu épületeinek áttekintése/funkciója


• Sárkány gondozó (Dragon Keep): A legfontosabb épülete faludnak! Itt érhetők el az új épület fejlesztések, és néhány új munkás az épületeidhez.


• Fa feldolgozó (Lumber Mill): Itt készül a fa nyersanyag.
• Fa telep (Lumber Yard): Növeli a raktározható fa nyersanyag számát.
• A fára az épületek fejlesztéséhez van szükség.


• Kőbánya (Stone Quarry): Innen lesz kő nyersanyagod.
• Kő raktár (Stone Yard): Növeli a raktározható kő nyersanyag számát.
• A kőre az épületek fejlesztésekor van szükséged.


• Dragonite bánya (Dragonite Mine): Innen szerezhető a Dragonite.
• Dragonite raktár (Dragonite Storehouse): Növeli a raktározható Dragonite nyersanyag számát.
• Dragonite-re az épületek fejlesztésekor lesz szükséged.


• Ezüst bánya (Silver Mine): Innen szerezhető az ezüst, valamint kis mennyiségben raktározható is.
• Ezüst bank (Silver Bank): Növeli a raktározható ezüst mértékét.
• Az ezüst szükséges az idézéshez, képzéshez (training), a sárkányok fejlesztéséhez (evolving), és természetesen a razziák indításához.


• Halászat (Fishery): Halaid innen származnak.
• Hal raktár (Fish Storage): Itt kerülnek elraktározásra a halaid.
• A halak a sárkányaid táplálására szolgál, melyek XP-t adnak számukra és ezzel fejleszthetők magasabb szintre.


• Tekercsek könyvtára (Scroll Library): Itt készíthetők a képzésekhez szükséges tekercsek (Training Scrolls).
• Tekercsek raktára (Scroll Storage): Itt tárolódnak a tekercseid.
• A tekercsek (Training Scrolls) a sárkányaid képességeinek fejlesztésére szolgál.


• Pince (Vault): További raktárterületet biztosít a fa, kő, Dragonite és az ezüst számára.
• Másodlagos funkciója, hogy a szintnek megfelelő + hp és sebzést ad a sárkányoknak, ha aktív a dragon roar spell.