Minden ami sárkány

Megérkezett Garric a Sárkány mester a Longford térre, hogy megmuttassa neked, hogy nevelhetsz fel nagyon egydi Csata sárkányokat!

Mielőtt nekilátnál a tanulásnak bizonyosodj meg róla, hogy már teljesítetted a Brightwall Gates pályát normál nehézségi szinten. Amennyiben ez megvan, akkor megtalálod Garric-ot a városban.


Első fejezet: A Sárkány falu

A Sárkányok ragadozók és kíváncsi lények, ezért igénylik a gondoskodást és a segítségedet, hogy megerősödjenek. Ehhez különféle nyersanyagokra van szükség, többségük begyűjthető a faluból.

Szükséged lesz az épületeket fejleszteni, hogy még több nyersanyagot tudjanak raktározni. Néhány nyersanyag további szerepe, hogy továbbfejleszhesd az épületeid, a többi pedig a sárkányaidnak kell.

Beszélj Garric-al, hogy előtűnjön a Sárkány falud. Itt fogod megtalálni a szükséges épületeket amivel begyűjthed a nyersanyagokat.
Nagyságrendileg ilyen a látkép:


Nos fókuszáljunk egy kicsit a legfontosabb épületre a Sárkány faluban: ez a Sárkány gondozó (Dragon Keep). Ez van középen. A Dragon Keep fejlesztése nagyon fontos, ezek teszik elérhetővé az újabb épületeket, magasabb szintű épület fejlesztéseket, és munkásokat az építéshez!

Beszéljünk kicsit a nyersanyagokról is. Az épületek feljesztéséhez nyersanyagra van szükség, melyek felhalmozhatók a faluban. Amikor a Sárkány falu nézetben vagy láthatod mennyi nyersanyagod van jobb felső sarokban.


Amint egy nyersanyag felé viszed az egered láthatod, hogy az adott nyersanyagból mennyi termelődik óránként, és mennyi a raktározási kapacitás. The above example shows Lumber, which is one of the first resources you will unlock.

Második fejezet: Épületek és Fejlesztések

Tekintsük át, hogy miképpen fejleszhetők a faluban lévő épületek.
Az épület beazonosításához húzzuk az egeret az épület felé.


Példánkban a Dragon Keep-et választottuk. A neve és a szintje is látszik, valamint az Fejlesztés gomb (Upgrade).
Ha a fejlesztést választjuk megjelenik a fejlesztési ablak.

Az ablakban sok információt találunk. Látható a jelenlegi szint, mi érhető el a következő szintre való lépéssel, milyen és mennyi nyersanyag szükséges a fejlesztéshez, mennyi időt vesz igénybe a fejlesztés. Alternatívaként látható, hogy azonnali fejlesztés esetén mennyi gyémántunkba kerülne, ami nem kerül időbe.

Példánk szerint a Dragon Keep jelenleg 15-ös szinten van. Új épület nem lesz elérhető. A Dragon Keep fejlesztése 16-os szintre 7.736.000 fába, kőbe és dragonite-be kerül és 7 nap alatt készül el. Amennyiben nem szeretnéd megvérni ezt az időt, akkor helyette 30.458 gyémántért azonnal elkészül.

Amikor rákattintasz a Upgrade gombra, az visszaszámláló megjelenik és mutatja, hogy mennyi idő múlva készül el a fejlesztés.
Felgyorsítható a fejlesztés (gyorsító) Speed Up tárgyakkal. A gyorsító tárgy használatához kattins az épületre, amelyiken hamarabb szeretnéd befejezni a fejlesztést. Ez felhoz egy ablakot, ahol aktiválhatod a gyorsítódat.

Alternatívaként bármikor megnyomhatod a (Most fejezd be) Complete Now gombot.

Fontos megjegyzések:
• Egyszerre csak egy fejlesztés futhat egy időben! Ezért alaposan meg kell tervezni, hogy mikor mit.
• Néhány épület fejlesztés előtt szükséges más épületet is fejleszteni. Ezt mutatja is még mielőtt megpróbálod fejleszeni, hogy milyen szükségletek vannak előtte.

Harmadik fejezet: Sárkányok idézése

Nos, most már, hogy ismerjük az alpokat, nézzük miért is olyan fontosak ezek a sárkányaid számára

A sárkányok kezelése a Bestiáriumban (Bestiary) történik. Ez a gomb a jobb alsó sarokban található sárkány falu nézetben. Kattints a Bestiary ikonra, hogy megnyisd.

Mielőtt sárkányt szeretnél először meg kell idézned (summon). A példánk szerint, Flamewing már meg lett idézve, de az összes lisban szereplő még nem.

Hogyan lehet megidézni egy sárkányt? Ezüstre (Silver), lesz szükséged ami az Ezüst bányában (Silver Mine) bányászható, és természetesen karmokra (Claws).

Az idézéshez szükséges adatokat egy kattintással megtekinthetjük a Bestiary-n. Lássuk példának az Avian Glider-t.

Egy Avian Glider idézése 20 db Sárkány karom (Dragon Claw) és 300 ezüstbe kerül.
Honnan szerezhetők a karmok? Nézd meg a Battle Dragons részt a bolt (Shop), fizető eszköz (Currency) résznél található csata sárkányok (Battle Dragons) részen!

Különböző karmokhoz különböző sárkány tokenekre (Dragon Tokens) van szükség, ami most még elsődlegesen csak a napi eredményességből (Daily Achievements) szerezhető. Jelen példában 5 sárkány karom vásárolható az Avian Glider számára 500 sárkány tokenből (Dragon Tokens)(Event). Másfajta karmok vásárolhatók még, ami a Dragon Tokens (Tournament) és Dragon Tokens (Arena). Ezek a napi rutinok után kaphatók. Nem meglepő tehát, hogy ezekért játszani kell az Eventen, Tournamenten, és az Arénában!

Amint egyszer már megvan az összes nyersanyag az idézéshez, nyisd meg a Bestiary-t és válaszd ki melyiket szeretnéd megidézni, ezt csak egyszer kell megtenni!

Az új sárkányod a Bestiary tetejére kerül!

Ha már egyszer megidézted a sárkányt, akkor a Bestiary-ban rákattintással megnézheted az adatait. Látható a beállítottsága (tank, támadó (damage) vagy segítő (utility)) Az elem típusát (elemental type), legmagasabb minőségi szint (max quality), legnagyobb elérhető szint (max level), és a többi szokásos érték.

Látszik, hogy Flamewing egy tank, aki a tűz elemét használja. Flamewing Legendary szintig fejleszthető, és maximum 60-as szintre kerülhet.

Negyedik fejezet: Sárkányok képzése


Minden fajta sárkánynak van egydi képessége, ami a sárkány minőségbeli szintlépésekor újabbak érhetők el. Ezek a képességek képzésre szorulnak, hogy még erősebbek legyenek a sárkányaid.

Amikor a Bestiary nézetben vagy láthatod a sárkányod képességét, milyen új képességet szerezhet még, valamint milyen szinten van az adott képessége.

A kép alapján az alap minőségű (common quality) Flamewing Tűz pajzs (Fire Shield) képességel rendelkezik, további képességek érhetők el, ha Flamewing szintet lép Fine, Superior, vagy Epic minőségre.

Ahhoz hogy növeld a sárkányod képességének szintjét (Training Scrolls) tekercsre van szükséged, melyet a könyvtárban (Scroll Library) tudsz előállítani a sárkány faludban, ha van elég ezüstöd.

Amint elkészült a tekercsed, csak kattints a sárkányodra a Train részen található "+" gombra.

Ötödik fejezet: A sárkányok etetése

A sárkányok imádják a halakat. Ezért nem szorul különösebb magyarázatra, hogy mivel kell őket etetni, ahhoz megnőjjenek, valamint későbbiekben mivel kell ellátni őket.
Halat a halászatból (Fishery) szerezhetsz, és raktározhatod őket a hal raktárban (Fish Storage).


Az első hal amit elész az a fantail. Ha eteted a sárkényt a fantail 50 XP ad a fejlettségi szintjéhez. A halászat (Fishery) fejlesztése több halat és tapasztalati pont biztosít a sárkányaid számára.

Megnézheted, hogy darab és milyen fajta halad van, ha a hal raktárra (Fish Storage) kattintasz. Ugyanitt láthatod milyen fajta halakat szerezhetsz a fejlesztések után!

Hatodik fejezet: A sárkányok szint lépése (Evolving)


Amint a sárkányod evett eleget és eléri az adott minőségében a maximum szintet, felkészültek a minőségbeli szint lépésre. Ezzel a szint lépéssel magasbb számszerű szintre kerülhetnek és új képességek is elérhetővé válnak számukra, valamint nő az erejük is.

A szint lépésehez válaszd ki a max szinten lévő sárkányodat a Bestiary-ba, kattints az Evolve gombra. Szükséged lesz ehez az karmokra és az ezüstre.

Amint megvan a szükséges alapanyagod kattints az Evolve gombra, így már egy magasabb szintre kerül a sárkányod.

És ne feled megnézi milyen új képességei lettek!

Hetedik fejezet: A sárkányok hadba állítása (Conjuring)


Amint a sárkányod felkészült a csatára, eljön az ideje, hogy veled együtt harcoljon. Ehez meg kell idézned a csatán belül a (Conjure) fülön.

Kattints a Conjure-ra így előtűnik melyik sárkányok közül választhatsz, és egyet csatába is küldhetsz.

Ezután a sárkányod a te oldaladon áll hadba az ellenségek ellen.


Pár megjegyzés a sárkányok használatáról:
• A sárkányoknak gondolkodása egyedi, ezért automatikusan elkezdenek támadni, tehát nem kell irányítani őket csata közben.
• Egy időben csak egy aktív sárkány lehet a csatatéren. Ha mégis meggondolod magad csataközben, akkor lehívhatsz hejette másikat.
• A sárkányok a pálya végéig veled maradnak, vagy amig le nem győzik őket az ellenséges erők.
• A sárkányoknak pihenésre van szükségük a csaták között, ezért van egy várakozási idő, míg újra hadrafoghatók!

Flamewing éppen pár pókot írt tűzzel.


Avian Glider élvezi, ahogy a bandita füsölög egy kis villámcsapás utána.


Icesong a jeges labdáját demonstrálja.

Nyolcadik fejezet: Sárkányok háborúja (Dragon Raiding)


A razziák korábban kitűnő módja volt nyersanyag szerzésének, de most már csak Raid Medal-okkat szerezhetsz. A sárkányadiat a razziákhoz a sárkány faludban a Raid ikonra kattintva indíthatod, jobb lent.

Ez felhozza a Raid ablakot. A razziák Raid Eneriába kerülnek, melyek regenerálódnak idővel, valamin ezüstre van még szükség. Az ablakban látszódik, hogy hány Raid Medálod van (bal oldalon). Képen például 125. Minnél több medált gyűjtesz annál jobb hejezést érsz el a Dragon Raid Leaderboard-on.

A Raid indításához válaszd ki mely sárkányokat akarod harcba küldeni. Ők kerülnek a támadóid ("Your Attackers") részre.

A razzia során vannak első és hátsó sorok, amibe te rendezheted el, hogy melyik sárkány hova kerüljön. Például, Flamewing egy tank, ezért Flamewing az első sorba kell, hogy kerüljön. Avian Glider és Icesong diktálják a támadó erőt és a segítő varázslatokat, ezért ők a hátsó sorba kerülnek.

Amint elrendeztél minden kattints az csata keresésére (Find Match) gomb, hogy találj ellenfelet a razziához.
Mielőtt a csata mellett döntenél megnézheted a jobb oldalon az ellenfél adatait.

Jelenlegi ellenfelünknek van 139 Raid Medálja. Védelmez egy egyes szintű Flamewing és egy kettes szintű Icesong az első sorban. Ha megnyerjük a Raid-et, akkor 31 Raid medált szerezhetünk. Amennyiben vesztenénk, akkor viszont 19 Raid medált vesztünk.

Döntések, döntések.

Ha harcolni szeretnél kattints a támadás (Attack) gombra és levonódik a Raid energiád és kezdőtik a harc. Ha nem, akkor némi ezüst elköltése mellett találhatsz másik ellenfelet.

A sárkányaid saját maguk vívják meg a csatát. Ha nyernek gazdagabb leszel némi medállal. Ha vesztenek, akkor csökkennek a Raid medáljaid száma.

Kilencedik fejezet: Ha egyszer minden a helyére kerül

Ha már mindent maximalizálunk egyszer, akkor elég komoly segédünk lesz :)

Tizedik fejezet: A sárkány falu épületeinek áttekintése/funkciója


• Sárkány gondozó (Dragon Keep): A legfontosabb épülete faludnak! Itt érhetők el az új épület fejlesztések, és néhány új munkás az épületeidhez.


• Fa feldolgozó (Lumber Mill): Itt készül a fa nyersanyag.
• Fa telep (Lumber Yard): Növeli a raktározható fa nyersanyag számát.
• A fára az épületek fejlesztéséhez van szükség.


• Kőbánya (Stone Quarry): Innen lesz kő nyersanyagod.
• Kő raktár (Stone Yard): Növeli a raktározható kő nyersanyag számát.
• A kőre az épületek fejlesztésekor van szükséged.


• Dragonite bánya (Dragonite Mine): Innen szerezhető a Dragonite.
• Dragonite raktár (Dragonite Storehouse): Növeli a raktározható Dragonite nyersanyag számát.
• Dragonite-re az épületek fejlesztésekor lesz szükséged.


• Ezüst bánya (Silver Mine): Innen szerezhető az ezüst, valamint kis mennyiségben raktározható is.
• Ezüst bank (Silver Bank): Növeli a raktározható ezüst mértékét.
• Az ezüst szükséges az idézéshez, képzéshez (training), a sárkányok fejlesztéséhez (evolving), és természetesen a razziák indításához.


• Halászat (Fishery): Halaid innen származnak.
• Hal raktár (Fish Storage): Itt kerülnek elraktározásra a halaid.
• A halak a sárkányaid táplálására szolgál, melyek XP-t adnak számukra.


• Tekercsek könyvtára (Scroll Library): Itt készíthetők a képzésekhez szükséges tekercsek (Training Scrolls).
• Tekercsek raktára (Scroll Storage): Itt tárolódnak a tekercseid.
• A tekercsek (Training Scrolls) a sárkányaid képességeinek fejlesztésére szolgál.


• Pince (Vault): További raktárterületet biztosít a fa, kő, Dragonite és az ezüst számára.
• Amikor megtámadnak az itt tárolt nyersanyagaid bizonyos százalékban védelmet élveznek a rablások elől! (Az ezüst teljes mértékben védelmet élvez.)