Lexikon - Parasztértelemező szótár

Gyakran hallasz látsz számodra ismeretlen rövidítéseket, de nem tudod mit jelentenek?

dmg - Az angol damage szó rövidítése ami sérülést, sebzést jelent. Jelen esetbe az okozott sebzésed, vagy támadó értéked.
dmg poti - Egy üvegcse melyenek használata után 2, 30, 45 vagy 90 percre megnő a sebzésed. A 45 és 90 perces verziója a tejles partira hat, a többi csak rád.
cd - Az angol cooldown szó rövidítése. Jelen esetben a képességek újrahasználhatósága között elelt időt jelenti, vagyis ha elnyomsz egy jég sárkányt például, akkor mikor lehet újra használni azt.
cd poti - Ez az üvegcse szintén lehet 2, 30 vagy 45 perces, szerepe az, hogy felezi az újrahasználási időt, vagyik ha egy képesség 10 mp alatt használható újra, akkor ennek hatására már csak 5mp lesz. Azaz gyorsabban és többet tudsz varázsolni, ütni, lőni.
def - Az angol defence szó rövidítése, azaz védelem, védekezés. Jelen esetben, hogy egy neked okozott sebzést milyen mértékben vagy képes elnyelni, csökkentetni.
def poti - A többi üvegcséhez hasonlóan 2, 30, 45 és 90 perces verziói vannak, szerepe a védelmi érték növelése, azaz ellenállób leszel a sérülésekkel szemben, tovább bírod az ütéseket, lövéseket, varázslatokat.
xp - Tapasztalati pont, küldetések, ölések után járó pontszám mely a karaktered szintjének fejlesztésére szolgál. Egy szintlépés például 60-as szint felett előző mennyiség + 5000 XP
xp poti - Egy ital mely hatására 2,30,45 percre megnő a kapható tapasztalati pontok száma az ölések, küldetések után.
item find - Meghatározza milyen mennyiségű és minőségű tárgyakat kaphatsz a leölt ellenségektől. Minnél nagyobb az értéke annál jobb tárgyak eshetnek, akár 30 perces potik is.
item find poti, gold poti Mint minden potinál, itt is 2, 30, 45 és 90 perces verzió van belőle, szerepe, hogy jelentősen megnöveli a jobb minőségű tárgyak esésének esélyét valamint az arany mennyiségét is jelentősen növeli, ezt célszerű csapatban használni, mert akkor még a 20%-os party bónusz is rámegy.
frodó, frodózás - Hivatalosan Laden Thief névre hallgató sárga zsákos emberke, aki időnként megjelenik a tournamentes vagy event pályákon. (Arénába is de ott csak goldot ad) Megölése után szokott dobni hasznos és néhány hasznontalan dolgot, melyek lehetnek event vagy tournament pont, arany 1-10.000. gold box, fury box, valor box, gem box, piros gem box, rare item box, sonka, süti, 3ds, 4 vagy 10 token. Szóval érdemes keresni és megölni.
ds - Dragonstone rövidítése azaz sárkánykő, dobhatja a sárga zsákos ember, eshet eventen, vagy az event boxokból, dragonstone boxokból. Fizetőeszköz, mely által az event hiányzó tárgyai vehetők meg.
box - Egy doboz, melynek a kinyitása után értékes minőségű és mennyiségű tárgyat kaphatsz. Lehet benne arany, gyémánt, fury, valor, vagy egyéb hasznos tárgy.
gold - Arany ami az alapértelmezett fizetőeszköz.
gem - Gyémánt ami a legértékesebb fizetőseszköz, van amit csak ezzel tudsz megvásárolni.
bs, blacksmith - Kovács, nála lehet több egyforma minődségű tárgyból 1 jobb minőségűt gyártani, vagy gold findos, item findos ékszereket készíteni, tárgyakat, rúnákat fejleszteni, vagy szintjüket léptetni.
encsi, enchant - Angol jelentése megbővöl, megigéz, megbabonáz. Jelen formájában a különféle kövek összeolvastása, fejlesztése, szint lépésére szolgál, valamint itt lehet új socket kiosztást is intézni.
tour, tournament - Bajnokság, mely 2 hetente kerül megrendezésre, 4 különbőző nehézségen telejesíthető a 9 féle pálya, ezek 5 féle szintű kővet, vagy érmét adnak, melyek begyűjtése után lehet őket max szintre húzni, majd végül egy jutalmat kapni érte.
event - Event, esemény. 2 hétente kerül új a játékba, melyek a felvehő szet-eket adják jutalmul, egyszer a rendes használati tárgyakat, egyszer az ékszereket és egyszer az apper itemeket adják. 5 nehézségi szinten lehet küzdeni, hétvégente érhető el többnyire az elite fokozat és a special map. Részvételhez tokenre van szükség vagy Blood Ruby a speciál pályához, mely néha achi-hoz van kötve.
token - Az event indításához szükséges fizető eszköz. Szerezhető a napi 3 alkalommal nyitható ingyenes boxból, hetente 1x a kezdő csomagból, valamint hetente 1x közéttett 15 tokenes linkből, achik után kapható, frodótól is eshet, Keira küldetés után, valamint vehető a Shop-ban.
fury, furkó - Az aréna indításához szükséges fizető eszköz. 1 kör indítása 10 fury-ba kerül. Szerezhető hetente 1x az ingyenes napi boxból, achik után, arénás boxból, frodótól, vehető boltban, vagy 18 percenként kapsz 1-et, ha nem vagy maxon.
valor - A tournament indításához szükséges fizető eszköz. 1 kör indításához 10 valorra van szükség. Szerezhető hetente 1x az ingyenes napi boxból, achik után, tournamentes boxból, frodótól, vehető boltba, vagy 18 percenkét kapsz 1-et, ha nem vagy maxon.
blood ruby, rubint A speciális eventek egyedi fizető eszköze. 1 menethez 10 ruby-ra van szükség. Ritkán adnak ingyen 1-3 körre valót, néha achi után kapsz, de esetek többségében elvárnák, hogy 300 gemért vegyél 1 körre valót. Fesztiválos achikhoz szükséges. Valamint adhatnak evó anyagot, vagy sprite-okat.