TIPPEK / TRÜKKÖK

Event farmolás: token, ds, kövek, evo anyagok, frodó
A dolog lényege, hogy az eventek indításához alapból tokenre van ugye szükség, de ha csak valaki beinvel, akkor van választásom, hogy rádobom, vagy sem a tokent.
Ezt kihasználva szükség lesz egy ALT karira, ami már képes eventet indítani legalább silver szinten, azaz minimum 2300 powerrel rendelkezik és van legalább 9 token nála.
Belépünk az ALT karival egy böngészőből, valamint belépünk a sajáttal is egy másik böngészőből (IE, Firefox, Waterfox, Chrome, Opera, Opera Next, Safari).
Meghívjuk magunkat partyba, így a két karakterünk egy csapatban lesz. Felmerül a kérdés, hogy akkor csak annyiszor mehetünk amenyni tokene van az ALT karinak?
Persze hogy nem, mert akkor nem farmolás lenne...

Amit tennünk kell: Az ALT karival oda megyünk az event falhoz és rányomunk a silver fokozatra. Elindul a visszaszámlálás 60 másodpercről. Ha átnézünk a saját karakterünkre látjuk, hogy azt ALT egy silver eventre szeretne menni, és megkérdezi, hogy mi is akarunk e.
Visszatérünk az ALT-hoz, fut a számláló visszafele. Az a lényeg, hogy amikor rányomunk, hogy Silver eventre mennék, akkor ezután a 60 másodpercen belül be kell zárni az ALT böngészőjét és már csak a mi karakterünk böngészője fut. Az ALT kilépése nem szakítja meg a visszaszámlálást, így simán el tudjuk fogadni a silver eventet.
Mivel farmolni megyünk, ezért amikor kérdezi, hogy rádobod e a 9 tokent, hogy a végén boxot is kapj, nyomsz egy NO-t. A pályán lévő segítők, íjászok, balliszták, ha túlélik az event végét, akkor jó esély van rá, hogy tokent vagy ds-t dobojanak. Ha szerencsések vagyunk körönként akár 1-4 tokent vagy ds-t is kaphatunk.

Fontos tudnivaló még, hogy ha gyorsan próbálunk menni többször ezzel a módszerrel eventre, akkor kb az 4.-ik belépési kísérlet előtt az ALT fog kapni egy üzenetet, hogy sok belépési kísérlet történt rövid időn belül, ezért körülbelül 5 percig nem fog tudni vissalépni a játékba. Áthidalás lehet, a lassabb event teljesítés, vagy egy második ALT beszerzése...
A dolog végülis BUG kihasználásnak minősül, ezért mindenki csak a saját felelőségére használja!

 • Az arany fontos a játékban. Legyen meg a 6 arany bonuszos ékszered (2 gyűrű, 2 kitűző, 1 nyaklánc, 1 medál) Kovácsnál tudod elkészíteni a Gold Bonusz-os napon a medál kivételével. Ha nincs sok pénzed, akkor 3 szürkéből csinálj zöldet, vagy 4 zöldből egy kéket. 60-as szinten közel 30% bonuszt lehet elérni ékszerenként. Valamint az apperiance set-ekbe is lehet félhold (Crescent) köveket rakni és fejleszteni, melyek plusz %-ot adnak még a tárgyak mellé. Léteznek továbbá olyan háromszög vagy kör alakú kövek, amik szintén adnak gold find bónuszt. Lehet még guild skill-nél fejleszteni, vagy class promotionnal, valamint a pvp-k esetén minden páratlan szinten a 49% és a 99%-on +1% -ok kaphatók.
 • Arany farmoláskor sok idő spórolható meg azzal, ha nem várjuk meg, hogy mindenkinek betöltse a pályát és rádobja a beugrót. Ezt egy apró trükkel ki lehet játszani. Első ember odamegy az event falhoz, elindítja a pályát, de meg is szakítja, majd a másik játékos megy oda és rádobja, majd mindketten elfogadják a pályára való indulást. Ekkor rögtön betölt és már bedobottként veszi a gold bárt. Értelem szerűen 3 játékos esetén első 2 szakít, 3.-ikra indít.
 • Fesztiválok alatt többnyire a beuró szintek teljesítése után első hétvégén lehet venni speciális spriteokat, amik nem 1-2 hétig érvényesek, jó bonuszokat adnak, többek között goldos és elementális sebzéseket is, szóval célszerű tartogatni rá 1000 gemet, hosszútávon megéri.
 • Az ékszerkövek (jewel) farmolásához jó segítséget nyújt, ha van két item findos gyűrűnk, valamint ha van tartalék apperiance szettünk, akkor ebbe rakhatunk item find köveket. Így nagyobb eséllyel találunk jobb minőségű/mennyiségű tárgyat, üvegcséket (potions), vagy ékszerköveket (jewel).
 • Fejezd be az összes pályát minimum az első fokozatban, hogy megkapd a Királynő Áldás-át (Queen Blessing) Ez 4 óránkét 15 percig xp bonuszt ad. Áldás és Xp ital (sárga) összeadódik!Speciális gold farmolós ruháknál ez idő alatt plusz goldot is dobnak.
 • szintlépéshez (xp farmoláshoz) a legjobb, ha Queen Blessing alatt futsz Adamar Sanctum-ot. Ilyenkor 2 perces XP italt (sárga) a kígyó végénél kell meginni. Így csak a bossért 8500xpt kapsz. Ha ügyes vagy 3-5x végig lehet menni egy Blessing alatt (15 perc) Gyűjtsd a sárga potit és kérj segítséget ha lassabban megy! Ugyanakkor a goldos mappokon is jól lehet fejlődni és még aranyad is lesz.
 • 60. szint után is lehet szintet lépni, csak skillpontot kapsz (HP-t és mannát nem) mindig 5 000 xp-vel több kell hozzá. 61-62-63-hoz 105k, 110k, 115k xp.
 • 2 legfontosabb passiv skill a HP (stamina) és az Armor, hogy túléld a 60-as eventet az erősebbekkel. Ezeket húzd ki mihamarabb.
 • Tournament, event esetén, ha már az utolsó élet is elment, akkor még jó eséllyel meg lehet úszni a beugrók bukását, ha valaki kilép, indít egy új pályát és beinveli a többi tagot. Akkor csak az bukja a belépőt aki kilépett. A többieknek bedobottként kezeli.
 • Hasonló a helyzet, ha van még egy élő tag a partyból, mert ilyenkor autoplay-re nyomva még van esély a halál utáni teljesítésre. Feltétele, hogy ilyenkor az 1-es spell drake, ballista vagy falconer legyen. Illetve inventory-t nyitva minden poti és kaja használható.
 • Ha részt veszel a TOP100-as rendezvényeken időzítsd úgy, hogy a tartalék belépőket duplapontos idők alatt használd el, valamint a score boxokat is ekkor nyisd ki!
 • Minnél jobb az additional gold statod, annál több aranyad lesz, amit célszerű silver eveneteken eljátszani, így jó esetbe 10 gemeket kapsz körönként, más esetben a dragone stonok száma nő, ami szintén jó, főleg ha a két hét végére félre tudsz rakni 150-et, akkor a következő eventet már kezdheted a legdrágább és legritkábban eső item megvételével.
 • Célszerű az eventek utolsó napján bevásárolni a következőre. Jelenleg korlátolva van, hogy maximum 20 sima token boxot és 20 prémium boxot lehet tárolni egy időben. Ez legrosszabb esetben is 260 token nyitásnak első napra.
 • Ha van egy alt karid, ami már képes autoplay-be menni a goldos mappokon, akkor már csak a 25% plusz additional gold miatt is érdemes partyba vinni egy másik böngésző ablakba, főleg, ha neki is gyűlik a gold potira való és be is nyomsz vele egyet.
 • Sajnos nem túl nyílvánvaló:
  • Az itemekbe rakott ékköveket is tudod fejleszteni és szintet léptetni, nem kell külön lennie! 
  • A kedvenc köveidet ki lehet venni goldért és átrakni másik tárgyba
 • Új patchek nem minden esetben töltődnek le automatikusan, ezért célszerű Google Chrome alatt meglátogatni a hola.org oldalt, ott át rakni romániára a régiót és láss csodát már jön is a patch. Megjegyzés: csak módjával, mert többnyire az elején még elég bugos.